ClickCease
تالگو آموزش مراقبت های پوست و زیبایی جوان سازی پوست صورت skin care

بیماری میلیا چیست و چگونه درمان می شود؟

30 مهر ، 1402
موسسه تالگو پاریس

بیماری میلیا و راه های درمان آن

آگاهی از بیماری میلیا و راه های درمان آن یکی از سوالات و دفع های رایج در جمعیت افراد مبتلا به برآمدگی های جوش مانند در سطح پوست صورت است. میلیا نوعی بیماری و عارضه پوستی به صورت برآمدگی های سفت و سفید رنگ در قسمت های مختلف صورت است. به منظور آشنایی بهتر و بیشتر با بیماری میلیا و راه های درمان آن با ما همراه باشید.

درمان جوش های زیر پوستی (میلیا)درمان جوش های زیر پوستی (میلیا) 

بیماری میلیا چیست؟

میلیا در واقع نوعی بیماری و یا عارضه پوستی به صورت برآمدگی و یا کیست های سفید رنگ و بسیار سفت با ظاهری شبیه به جوش های چرکی در قسمت های مختلف بدن به ویژه پوست صورت است. میلیا به دلیل تجمع و به دام افتادن سلول های مرده پوستی ایجاد شده و بدون ماهیت عفونی و یا باکتریایی است. برآمدگی های ایجاد شده در این عارضه کاملا ثابت بوده و با فشار دست دچار تغییر شکل نخواهند شد. آگاهی از پیشگیری بیماری میلیا و راه های درمان آن اهمیت بسیار زیادی داشته و مانع از پیشرفت و گسترش بیماری در نقاط دیگر پوست خواهد شد. برآمدگی های ایجاد شده به دنبال این عارضه در بیشتر موارد پوست اطراف چشم را درگیر نموده و در پاره‌ ای از موارد نیز در پوست بینی، دست و پاها مشاهده خواهد شد.

انواع بیماری میلیا

معمولا به شکل کلی بیماری میلیا در  نوزادان و بزرگسالان ایجاد شده و به شکل برآمدگی های سفید رنگ، بدون چرک و عفونت بروز خواهد نمود. میلیای نوزادی معمولا به شکل برآمدگی هایی در سطح پوست صورت، پوست سر و پوست بالا تنه بوده و در بیشتر موارد بدون نیاز به درمان خاصی بهبود خواهند یافت. در مقابل میلیای بزرگسالی معمولا به شکل برآمدگی های در اطراف پلک، پوست اطراف چشم، پیشانی، دست، پا و ناحیه تناسلی ایجاد شده در بیشتر موارد احتیاج به درمان های پزشکی خواهد داشت.

دلایل ایجاد بیماری میلیا

همانطور که پیشتر نیز گفته شد آگاهی از دلایل ایجاد بیماری میلیا و راه های درمان آن به منظور پیشگیری و ممانعت از گسترش برآمدگی های ایجاد شده به دنبال این عارضه اهمیت بسیار زیادی داشته و مانع از بروز انواع مختلف میلیا در بزرگسالی خواهد شد. استفاده طولانی مدت و غیر اصولی از مواد آرایشی بهداشتی نامرغوب، لوسیون های حاوی استروئید و کرم های آرایشی حاوی چربی:

  • قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
  • آسیب های فیزیکی مانند سوختگی، بریدگی و زخم های تاول دار
  • اختلالات خونی تاثیرگذار بر  سلول های پوستی
  • استفاده از روش های غیر اصولی بازسازی و جوانسازی پوست
  • استفاده بیش از اندازه و نامناسب از روش های لیزر درمانی در مراکز نامعتبر

علل میلیا در نوزادان و بزرگسالانعلل میلیا در نوزادان و بزرگسالان 

میلیا اولیه و ثانویه

معمولا بیماری میلیا بر اساس نوع شکل گیری برآمدگی های کیست مانند به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم بندی خواهد شد:

  • میلیای اولیه: این نوع از میلیا معمولا در نوزادی و بزرگسالی ایجاد شده و به دلیل تجمع سلول های مرده پوست و حجم بالایی از کراتین بروز خواهد نمود.
  • میلیای ثانویه: این نوع از میلیا معمولا به دنبال یک عامل اولیه مانند سوختگی، تاول، زخم و بریدگی ایجاد شده و نتیجه انسداد مجاری منتهی به پوست صورت و نواحی دیگر بدن است.

راه های تشخیص میلیا

یکی دیگر از سوالات رایج پس از اطلاع از بیماری میلیا و راه های درمان آن در جمعیت مبتلایان، راه های تشخیص این بیماری است. خوشبختانه تشخیص میلیا احتیاج به بررسی های گسترده نداشته و به سادگی توسط معاینه چشمی پزشک متخصص پوست و مو تشخیص داده خواهد شد. توصیه می شود در صورت بروز هرگونه تغییر در پوست، ایجاد برآمدگی های سفت و سفید رنگ در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.

راه های درمان بیماری میلیا چیست؟

همانطور که پیشتر نیز گفته شد میلیا در بیشتر موارد احتیاج به درمان های جدی نداشته و در طی چند ماه برطرف خواهد شد. در صورت نیاز به درمان‌ های پزشکی معمولا اقدامات زیر از جانب پزشک به بیمار توصیه خواهد شد:

  • استفاده از لایه بردار های شیمیایی

 لایه بردار های شیمیایی یکی از نخستین اقدامات و درمان های موثر به منظور از بین بردن برآمدگی های ایجاد شده به دنبال میلیا به ویژه برآمدگی های اطراف چشم است. لاکتیک اسید، گلیکولیک اسید و سالیسیلیک اسید از مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده لایه بردار ها شیمیایی بوده و معمولا به شکل ترکیبی توسط نسخه پزشک متخصص پوست و مو تهیه و در اختیار بیمار قرار خواهند گرفت.

  • تخلیه با استفاده از سوزن

یکی دیگر از درمان های قطعی رایج در خصوص از بین بردن برآمدگی های میلیا، استفاده از روش تخلیه  به واسطه سوزن است. در این روش درمانی معمولا کیست های ایجاد شده توسط یک سوزن یا چاقوی جراحی کوچک برداشته شده و منافذ محبوس شده پوست نیز گشوده خواهند شد.

  • سرما درمانی

در این روش درمانی معمولا از نیتروژن مایع به منظور انجماد کیست های ایجاد شده استفاده شده و نتایج مطلوبی به دنبال خواهد داشت.

  • لیزر درمانی

یکی دیگر از روش های درمان میلیا استفاده از لیزر به منظور باز کردن منافذ مسدود شده پوست و خروج سلول ‌های پوستی مرده در محل ایجاد برآمدگی های غیر چرکی این عارضه است.

درمان های خانگی بیماری میلیا

امروزه با توجه به اهمیت و استقبال مردم از روش های مختلف طب سنتی، استفاده از درمان های خانگی یکی از مهمترین روش های پیشگیری از بیماری میلیا و راه های درمان آن به شمار می ‌آید. استفاده از لایه بردار های خانگی یکی از مهمترین اقدامات و درمان های خانگی به منظور کنترل و کاهش برآمدگی های ناشی از میلیا محسوب شده و تاثیر بسیار زیادی در سرعت روند بهبودی این عارضه خواهد داشت. ماسک های گیاهی مانند ماسک ‌گلاب، ماسک عسل، ترکیب شیر باز سایر مواد لایه بردار طبیعی مانند دارچین، آناناس و گلاب یکی از مهمترین پیشنهاد های تاثیرگذار به منظور کنترل و بهبود برآمدگی های کیست مانند در سطح پوست صورت و سایر قسمت‌های بدن است. بخار درمانی، مصرف مکمل های خوراکی و اجتناب از کندن برآمدگی ها یکی از مهمترین توصیه های درمانی در خصوص پیشگیری از گسترش و توسعه بیماری میلیا و راه های درمان آن بوده و تاثیر فراوانی در سرعت روند بهبودی آن خواهد داشت. شرکت تالگو با ارائه بهترین محصولات زیبایی و مراقبتی پوست بدن و صورت در خدمت شما همراهان گرامی می باشد.

بیماری میلیا علل، علائم و درمانبیماری میلیا علل، علائم و درمان 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
چرا تالگو پاریس انتخاب ایده‌آلی است؟
رضایت مشتریان
رضایت مشتریان
ارائه آموزش‌های به‌روز
ارائه آموزش‌های به‌روز
ضمانت خدمات
ضمانت خدمات
تحویل سریع محصولات
تحویل سریع محصولات
نماینده رسمی برند تالگو
نماینده رسمی برند تالگو
6LfwmDgaAAAAAGLBzHo7nwPG38UHAUD7AwqD50cs